Sådan logger du ind i WordPress

Har du mistet adressen til at logge ind i WordPress, så få hjælp her

“Hvordan logger jeg ind i WordPress?” Spørgsmålet rammer ofte min indbakke. Fra dig, der lige har oprettet din første hjemmeside. Dig der har haft andre til at oprette den for dig. Dig, der har simpelthen bare har glemt det.

Her i artiklen viser jeg dig, hvordan du finder din WordPress login-side (WordPress login URL).

Hvorfor skal du bruge URL’en til din login-side?

Login-siden er den magiske port mellem din hjemmeside som hele verden ser den og så dit WordPress-kontrolpanel, hvor du kan styre hjemmesidens indhold. Så det er her, du skal ind, når der skal redigeres i indhold, udgives nye indlæg eller på anden måde justeres på din hjemmeside.

Sådan finder du din WordPress login-side

På langt de fleste WordPress-installationer, finder du login-siden ved at tilføje /wp-login.php efter domænenavnet.

Det ser sådan her ud:

https://ditdomæne.dk/wp-login.php

Er din WordPress side installeret på et subdomæne kan det se sådan her ud:

https://subdomæne.ditdomæne.dk/wp-login.php

Og er det installeret i en selvstændig folder, så kan det sådan her ud:

https://ditdomæne.dk/wordpress/wp-login.php

Der kan være forskellige grunde til, hvorfor man vælger at installere på et subdomæne eller i en selvstændig folder. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Det mest almindelige er dog at installere direkte på domænet - se det første eksempel.

Når du er logget ind på din side, så kan du altid tilgå kontrolpanelet ved at tilføje ‘/wp-admin/’ til URL’en.

Kan du stadig ikke finde din login-side? Fortvivl ej. Den kan være flyttet af sikkerhedsgrunde. Læs med her.

Sådan gør du det let at huske login-siden i WordPress

Er du ikke inde på din hjemmeside så ofte, så kan du nemt glemme de her tips. Derfor får du her tre gode råd til, hvordan du fremover gør det nemt for dig selv, når du skal logge ind på din side:

#1: Tilføj login-siden som et bogmærke i din browser

I din browser kan du trykke på stjernen (eller bruge genvejen Ctrl + D), så kan du tilføje loginsiden som et bogmærke. Så er det nemt at finde tilbage næste gang.

#2: Indsæt link til login-siden i en widget på din side

Er du den eneste bruger, så er det næppe den bedste løsning. Men har du mange brugere, der skal logge ind, så har WordPress mulighed for, at du kan tilføje linket med en widget.

#3: Få WordPress til at huske dine loginoplysninger

Når du logger ind i WordPress, så kan du krydse af, at du gerne vil have WordPress til at huske dig fra gang til gang. På den måde vil du være logget ind næste gang du besøger din hjemmeside, selvom du slet ikke kommer forbi login-siden. Husk at det kun gælder for den browser, du er i, når du krydser feltet af.

Hjælp! Jeg kan stadig ikke finde min login-side i WordPress!

Kan du ikke finde din login-side ved at bruge wp-login.php, så er det med stor sandsynlighed fordi den manuelt er blevet dirigeret til en anden URL.

Hvorfor? De fleste gør det af sikkerhedsmæssige årsager. Ved at gøre din login-side liiidt sværere at finde, så holder det måske nogle ondsindede angreb lidt på afstand.

Det kan være gjort med det populære WPS Hide My Login plugin, eller via en ændring i en .htaccess fil på serveren. Ja, det bliver lidt teknisk nu.

Rent sikkerhedsmæssigt, så har det meget lille effekt at flytte login-siden. Det svarer til at flytte døren til den anden side af dit hus. Den er der stadig, og det er dørens sikkerhed (passwordstyrke og lignende tiltag), der er afgørende.

Er din loginside gemt væk, så kan du enten tage direkte fat i dem, der har sat den op for dig. Eller tage fat i mig. Så vil jeg gerne hjælpe dig med at finde siden igen. Tag fat i mig her.

Resume

Din login-side er skellet mellem det de besøgende ser, og så det kontrolpanel, der styrer hele showet.

Kan du ikke logge ind, så er du bare en besøgende på siden.

Det mest almindelige er, at du kan finde login-siden på https://domæne.dk/wp-login.php

Tag fat i en professionel, hvis du er i tvivl eller slet ikke kan finde din login-side.

Skal vi give den gas? Tag fat i mig med det samme.